tisdag 23 december 2008

God jul

Hemmet är städat och pyntat, alla bakverk och mat är lagad, ljusen brinner och glöggen värms på spisen. Jag är färdig att ta emot julen!

Jag önskar er alla en mysig och fridfull jul!

söndag 21 december 2008

Vaktgris

En alldeles urmysig helg lider mot sitt slut, men det gör ingenting! Jag är på jullov och skall stöka hela dagen imorgon, underbart!! Barnen går till dagis på några timmar så att jag effektivt hinner fixa för sen skall vi bara ha det skönt och njuta.


På kökshyllan sitter vår lilla julgris och vaktar pepparkaksburken!
Kan vara bra med en liten vakt så vi har kvar lite pepparkakor på julaftonen också....


Kram på er!


fredag 19 december 2008

Myspys

Idag har vi firat julfest på barnens dagis. Helt otroligt rörande när de små sjunger, dansar och är små nervösa ;-)

Hemma har vi bakat både julbröd, cupcakes till dagens glögg gäster och blandat ihop en ny pepparkaksdeg till imorgon att baka. Hela huset doftar jul och jag myser och försöker njuta av denna tid utan att få stress av alla ogjorda saker.

Ha en stressfri och mysig helg!


lördag 13 december 2008

Santa LuciaÖnskar er alla en mysig Lucia dag!
Vi skall snart dra på stjärngossedräkterna och åka till stan, killarna får vara med i det "riktiga" luciatåget som åker genom hela stan. Spännande!!

torsdag 11 december 2008

Saffransskorpor

Doften av saffransskorpor i hela huset....
Receptet är ur Leilas bok och är alldeles underbart gott!

Imorgon är det fredag, vad jag väntar! Jag har massor att fixa under helgen men allt är roligt och jag njuter i fulla drag av denna underbara tid!


Sköt om er!

måndag 8 december 2008

Vinst

Jag hade turen att vinna denna fina nåldyna samt "tag" av Fru Skrot då det ordnades en utlottning på hennes blogg! Verkligen snygga och välgjorda saker, tuuusen tack! Jag kan varmt rekommendera ett besök på Fru skrot- bloggen, den är otroligt inspirerande och vacker!

Under helgen bakade jag lussebullar med barnen, hade tänkt ha dem färdiga till Lucia, men nu finns det bara en påse kvar i frysen ;-)

Sköt om er!


onsdag 3 december 2008

Stjärnbak

Tiden bara flyger iväg just nu. Jag har så mycket jag skulle önska hinna med, kvällarna blir sena trots att man inte kan stiga sent upp på morgonen...
Men som tur är så får jag massor energi av att göra konkreta saker. Jag njuter av att få göra något med händerna och dessutom se ett färdigt resultat.
Igår kväll bakade jag dessa mördegskakor som blev riktigt goda! Passar fint till helgens glöggkvällar.
Bakning är terapi för mig!!