söndag 26 oktober 2008

Regnig söndag

Regn,regn,regn...hela dagen har det regnat och varit blåsigt värre. Slött, men ack så mysigt!
Vi passade på och bakade både bröd och hallonmuffins. Brödet blev helt enormt stort, täckte nästan en hel plåt! Men det var så gott att det inte blev många skivor kvar att rosta i morgon.
Här kommer recetet:

25 g jäst
2 tsk salt +1 msk honung
5 dl fingervarmt vatten+ 1 dl mjölk
2 msk olivolja
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl
150 g hasselnötter eller valnötter eller 2 dl solrosfrön
10- 10 1/2 dl vetemjöl
1 dl sesamfrön eller solrosfrön till utbakningen

Smula ner jästen i en bunke, strö över salt och honung. Slå på vattnet och rör ut jästen. Häll i mjölken, och alla övriga ingredienser utom fröna till utbakningen. Arbeta samman degen och låt jäsa 1- 1 1/2 timme i rumsvärme. Värm ugnen till 260°. Strö ut lite mjöl och fröna på bakbordet, tippa ut degen och forma till en stor limpa. Grädda först i 260° 10 minuter, sänk sedan värmen till 180° och grädda i 30 minuter till. Låt svalna på galler. Njut!

onsdag 22 oktober 2008

Doft av nytvättat

Jag älskar doften av nytvättat byk. Mitt nya ylle/silketvättmedel är alldeles underbart! En så tråkig grej som klädvård kan ju piggas upp med goda lukter och vackra förpackningar, i allafall påverkar det mig positivt!

Kram!


torsdag 16 oktober 2008

&

Jag är störtförtjust i mitt senaste inköp; ett härligt stooort "&" som skall hängas upp i vårt sovrum. Men först tror jag att jag lite njuter av det här i vardagsrummet ikväll...


måndag 13 oktober 2008

Vår kompis Castor

Den trevliga filuren Castor har redan länge varit en favorit här hemma. Med hans hjälp har vi lärt oss vad en drillborr, borrsväng,hovtång osv är! När vi hittade dethär fina lottospelet med Castors grejer var lyckan stor! Ett underbart fint spel som man gärna spelar med i så man får se på de fina bilderna.
Kram på er!
måndag 6 oktober 2008

Höstmys

Visst är det mysigt med de mörka höstkvällarna! En stor kopp te, massor med tända ljus och en bra bok/tidning. Sedan är det bara att kura upp sig i soffan och njuta med gott samvete.
Jag har plockat fram två av mina favoritkuddar som jag håller i soffan. Perfekt mjuka till mysstunder!

Ha en fin början på veckan!
onsdag 1 oktober 2008

Med nya krafter

Äntligen tillbaka vid datorn. Tyvärr kom ingen i familjen undan magsjukan, men nu är den undanstökad (för denna gång).

Idag tänkte jag visa mitt senaste projekt, ett vitrinskåp jag fick under sommaren och som jag nu först har hunnit målat om. Jag är rätt så nöjd med resultatet, funderar dock på att ännu sätta andra knoppar...
Skåpet slukar en hel del prylar vilket passar mig perfekt, nu får jag äntligen lite mera ordning i köksskåpen (och plats för nya grejier....)!

Ha en fin kväll!
Skåpet före vi tog hem det


Äntligen målat!