onsdag 17 september 2008

Höstgodis

Jag försöker tillreda och äta de råvaror som årstiden har att erbjuda. Nu till hösten finns det massor som är mums, vi konsumerar en enorm mängd äppel om dagen och varje höst blir det vispgröt minst en gång i veckan. Vispgröten skall vara riktigt fluffig, då är den som bäst.
En fråga till mina svenska läsare: är vispgröten en finsk rätt eller äter ni det även i Sverige?

Kram på er alla söta läsare!



9 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Vispgröt? Aldrig hört talas om faktiskt så det lutar kanske då mot att det är något som ni äter.. kram!

Anna sa...

Vispgröt?! Jag tror att det heter Klappgröt i Sverige och Lallapuuro i finland. Vi kallar den så hemma, visst göt man den på lingon, såg i alla fall ut som Lallapuuro som mamma brukar göra. MUMS!!

Anna sa...

Det ska stå lappapuuro

Galleri MochB sa...

Härligt äppelfat! Vispgröt hör inte till mina favoriter... så jag har aldrig ens provat göra det.
Angående din kommentar inne hos mej gällande kreativiteten & tiden... Innan jag fick barn var jag väldigt kreativ, men när barnen var små och åren därefter har jag nog inte alls hunnit allt vad jag velat, men nu börjar barnen bli så stora (5 och 7) så det finns lite tid över också emellanåt. Och ofta hänger de med också på något hörn... Många projekt ligger dock också på hälft pga tidsbrist...

♥ mamman i huset ♥ sa...

Klappgröt! Mums! Här i norra Sverige är det ganska vanligt! Måste nog göra det redan idag till barnen. Tack för tipset!

Kram på dig!

Anonym sa...

Hej! Oj, här ramlar man in på en helt underbar blogg bara sådär! :) Å till på köpet är du finlandssvensk precis som jag ;) Jättefin blogg med vackra bilder, måste nog bloggkolla dej! :)

/Daniela

Hannis sa...

Voi vitsit tulikin himo tuohon itsetehtyyn puolukkapuuroon! Täytyykin käydä torilla ensi viikolla ostamassa puolukoita :-) Metsään asti kun en oikein itse kerkeä. Tai sitten ostan kaupan pakastealtaasta..

Terveisiä!!

-hannis

Emmas Vita Hus sa...

Ville bara smyga in och tacka för din rara kommentar om vårt kök, visar gärna mer bilder snart. Blev helt till mig när jag såg din kökssoffa där har du verligen en pärla!! Kudden blev pricken över i:t!

Kram!

Skatan sa...

Hej!

Innan jag hade nått sista raden i ditt inlägg tänkte jag att vispgröt har jag aldrig smakat...eller hört talas om. Möjligen är det därmed finskt?

Godkväll,

Anna