måndag 22 september 2008

Hösttradition...

Med hösten kommer magsjukan i alla fall till vår familj....
Jag är för tredje dagen totalt utslagen, men lite ljusglimtar börjar synas idag.
Nu håller jag tummarna för att barnen och mannen kommer undan detta!
Återkommer när inspirationen kommer tillbaka.

onsdag 17 september 2008

Höstgodis

Jag försöker tillreda och äta de råvaror som årstiden har att erbjuda. Nu till hösten finns det massor som är mums, vi konsumerar en enorm mängd äppel om dagen och varje höst blir det vispgröt minst en gång i veckan. Vispgröten skall vara riktigt fluffig, då är den som bäst.
En fråga till mina svenska läsare: är vispgröten en finsk rätt eller äter ni det även i Sverige?

Kram på er alla söta läsare!söndag 14 september 2008

Kontraster

Söndag kväll....
Vi har en härlig helg bakom oss. Vädret har varit vackert och det har varit underbart att bara vara. Jag har bakat både bröd och äppelmuffins med min nya Kitchen Aid och kan bara konstatera att den är helt suverän!!

Vi har även hunnit en sväng på stan och äntligen hittade jag en svart kudde som jag tycker massor om till min kökssoffa. Jag gillar färgkontrasten mot allt det vita. Madrassen klädde jag om förra veckan, och nu är jag riktigt nöjd med helheten.

Ha en riktigt skön söndagskväll!

Kram!


onsdag 10 september 2008

Krispig luft

Höstluften är så härligt fräsch och uppfriskande. Jag älskar sommaren men det är något speciellt med hösten, att vara ute en solig höstdag ger så massor energi.

Idag har vi har bakat äppelkaka och fixat lite med nya höstblommor på balkongen.

Jag väntar så på helgen för att jag skall ha tid att äntligen få några projekt slutförda nu då det känns att man har mycket ork och inspiration.

Kram på er!


söndag 7 september 2008

Höst helg

Vi har fått njuta av härligt höstväder denna helg. Luften känns så ren och krispig...
Hemma har vi fått en massa gjort, slutfört projekt som vi inte "hunnit" på hela sommaren. Skall visa bilder när jag fått fotat.

Men nu måste jag visa det vad jag lovat visa i förra inlägget: en del av mina härliga födelsedagspresenter. Jag har redan länge länge drömt om en Kitchen Aid, och nu är den äntligen min!!
Tack snälla mamma och pappa! Har prövat den under helgen med att baka bullar, bröd och äppeltårta, och den är just så härlig som jag bara drömt om!

Jag fick också härliga temuggar som jag letat efter men som varit slut överallt. De är underbara att dricka te ur, så mysiga...
Även tillökning till min Mateus servis står i skåpet.. Jag känner mig bortskämd!


Ha en underbar början på den nya veckan!