söndag 29 juni 2008

Söndag!

Har fått denna fina utmärkelse av söta Strandviksvillan, tusen tack! Jag blev verkligen glad och rörd av denna :-)
Att ge den vidare känns väldigt svårt då jag har så många bloggar som jag tycker förtjänar den! Men jag ger den åt : Milda Maränger, Paperia Pariisista, pientä ja kaunista och till syster ruffa. Alla dessa är jätte fina bloggar som är inspirerande och vackra och som jag besöker nästan dagligen.


D
et har varit en underbar helg igen och härligaste av allt är att den inte slutar nu utan sommarlovet bara fortsätter!!
Många har frågat efter receptet på Chokladmuffinsarna i förra inlägget, och här kommer det:

Chokladmuffins

100g smör el. margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vanillinsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vanillinsocker, salt, siktat kakaopulver, mjöl och bakpulver. Vänd till sist i matfettet. Ställ i muffinsformer av aluminiumfolie eller silikon på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°, ca 10 min. Låt svalna i formen. Njut helst samma dag! De håller sig i frys ca 3 månader, men vi har aldrig haft några kvar att frysa ner....


Önskar er en fantastisk början på veckan!

onsdag 25 juni 2008

Härliga bär

Jag älskar alla underbart goda frukter och bär som man kan frossa i under sommaren. Idag köpte jag årets första körsbärs ask hem, och oj vad härligt söta och goda de var!
Snart börjar det vara säsong för inhemska jordgubbar, vad vi väntar! Jordgubbstårta, jordgubbssylt, jordgubbar med mjölk, jordgubbs smoothie, jordgubbar med brie ost....Listan kan göras hur lång som helst men en sak är säker : på fredagen skall här ätas jordgubbstårta för semestern börjar då, jippiiee!!


torsdag 19 juni 2008

Glad midsommar!

Idag har jag lagat maränger till midsommaren! De fick bli rosa, vita och mintgröna. Provsmakarna har godkänt dem, och har vi tur finns det några kvar ännu imorgon!

Önskar er alla en riktigt härlig midsommar!


måndag 16 juni 2008

Oväntad fyndplats

Idag satt jag som alla andra dagar och drack kaffe tillsammans med min kollega i ett minimalt kafferum som ligger mellan våra mottagningar då jag plötsligt tänkte få kaffet i vrångstrupen...
Jag hade precis kastat skräp i sophinken då jag plötsligt insåg att vår gamla sophink var en äkta gräddvit Vipp tunna!
Jag försökte förklara lyckan över min nya upptäckt, men mina kolleger skakade bara på huvudet oförstående och sa att ifall jag blir lycklig över en gammal sophink så är det bara att ta tunnan med och hämta en annan ersättare. Gissa vem som gasade iväg till närmaste affär och köpte en alldeles "vanlig" hink.

Efter tvätt och polering bara myser jag då jag ser på mitt nya fynd!

På arbetet har jag garanterat senast idag blivit stämplad till total knasboll ;-)

Jag har fått en utmaning av Galleri M&B med frågor om mig:

1. Vad gjorde du för 10 år sedan: Jag var sambo med min nuvarande man, vi bodde i centrala Helsingfors i en härlig lägenhet som var nyrenoverad och ljus. Mina studier vid universitetet var på slutrakan och jag arbetade på sidan om studierna i en klädboutique. Det var mycket fester och skoj!

2. 5 saker på min " att-göra-lista" idag: Klockan är redan sängdags så jag borde absolut bara gå och lägga mig. Men jag skall ännu plocka upp leksaker, packa dagisväskorna, skölja upp mina träningskläder och tvätta tänderna.

3.Snacks jag gillar: det går i perioder dethär, för tillfället äter jag mycket vindruvor och vattenmelon(badsäsong...). Men jag älskar goda ostar med kex och salta pinnar....

4.Städer jag bott i: Esbo, Helsingfors och Grankulla. Har alltid bott i huvudstadsregionen, ganska tråkigt nog men trivs bra här nära släkt och vänner!

5. Dessa vill jag veta mera om: Loving White, Inredningsgalen och Strandviksvillan!



söndag 15 juni 2008

Söndagsbrunch

Vi har haft brunch hemma hos oss idag, ett perfekt sätt att hinna träffa sina vänner på! Barnen brukar överlag vara nöjda denna tid på dygnet och stämningen brukar vara skönt avslappnad. Maten är lättgjord och inga "måsten" existerar, men något gott till kaffet är nog ändå ganska nödvändigt... Idag fick Leilas Dumlemuffins stå för den biten. Goda var de!

Tänk att det är midsommar nästa helg,jessus vad tiden går snabbt!
Ha en skön fortsättning på söndagen!



söndag 8 juni 2008

Härliga "ogräs"

Tänk så olika man kan se på saker, i mångas ögon är lupiner samma sak som ogräs, i mina ögon är de fantastiskt vackra blommor! Jag tackar och tar mig för, vi har stora vaser fyllda här hemma som jag bara njuter av.

Helgen har, som den oftast brukar, gått alldeles för snabbt. Som tur är det inte många veckor kvar till semestern! Jag bara väntar och längtar, längtar och väntar...

Idag har vädret varit rätt så blåsigt så barnen fick första gången i sitt liv pröva flyga med drake! Vad de sprang, och glädjen går ej att beskriva då de äntligen fick upp den i luften för en stund! Härliga stunder som man inte glömmer i första taget!

Ha en bra början på den nya veckan!



onsdag 4 juni 2008

En liten förklaring

Jag har varit riktigt dålig på att skriva nya inlägg den senaste tiden. Sommarkvällarna har lockat oss ut och vi har kommit in så sent som bara möjligt på kvällarna. Hemma får man ingenting gjort, allt är huller om buller, men kaoset stör faktiskt inte mig värst mycket just nu :-). Jag räknar med att det säkert kommer dagar med sämre väder då det sedan riktigt kliar i fingrarna att få snygga upp här....

Lite shopping har jag dock hunnit med, jag blev så glad då jag såg dessa glassiga skedar från Rice så de fick utan tvekan följa med hem. De är redan klara favvon hos våra små!

Njut av denna underbara tid!