söndag 25 maj 2008

Äppelblom och recept

Så har vi söndagskväll här igen, helgen har tyvärr en tendens att gå helt för fort.
Vi har fått njuta av härligt sommarväder och inte varit innomhus knappt alls under dagarna, både middag och kaffestunder har även de skett utomhus.Det är underligt hut maten smakar så mycket godare alltid ute...

Jag har fått önskemål om receptet till rabarberstårtan i förra inlägget, varsågoda här kommer det:

500 g rabarber
5 ägg
3 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
100 g mald sötmandel
2 msk florsocker
50 g smör
pärlsocker till garnering

Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och mandel. Blanda äggsmeten med mjölet och häll i en smord och bröad form. Blanda rabarber med florsocker och fördela över smeten.Hyvla över kylskåpskallt smör. Grädda kakan i ugn 175° i 10 minuter, strö därefter över pärlsockret och grädda klart deni cirka 30 minuter. Lycka till!

Mina föräldrar har en stor trädgård där äppelträden äntligen slått ut i blom, alldeles lika fantastiskt vackra är varje år!


En söt liten humla fastnade på bilden!

onsdag 21 maj 2008

Vackra vita

Fräscha fina liljekonvaljer får pryda vårt hem, deras doft är härligt! Visst är det underbart att vi snart har sommaren här! Vi njuter av varje lediga stund vi kan vara ute i naturen.


måndag 19 maj 2008

Prickfebern fortsätter

Helgen är över och en ny vecka har börjat. Kalaset var stökigt, bökigt och alldeles härligt!
Kan det bli annat än roligt då ens närmaste vänner med barn ses och kalasar ihop? Dock måste jag medge att jag var en aning slut på kvällen då gossarna väl somnat ;-)

Idag sprang jag förbi Hemtex och såg att de hade fått in lite nya produkter, bland annat denna prickiga kudde som jag genast blev förtjust i. Den hade en stor blomma påsydd som jag genast sprättade bort och vips var den precis så fin jag trodde. Den är olika färgad på båda sidorna, men med just rätta färger till storebrors säng; ljusblå, vit och röd!

Ha en bra start på den nya veckan!

tisdag 13 maj 2008

Hemma igen!

Vi är hemma igen efter ett härligt Stockholm besök. Jag tycker att Stockholm är en alldeles fantastisk stad och tiden är alltid för kort när man väl är där.
Vädret var det bästa tänkbara, sommarvärme och sol.....

Vi hann besöka Junibacken som bröderna bus stormgillade, de undersökte varenda liten vrå och mumsade med stor aptit i sig både Karlssons köttbullar och Pippis pannkakor.
När de var mätta och nöjda promenerade vi vidare till Rosendals trädgårdscafe.
Medan barnen låg under ett äppelträd (blommande!!) och sov så njöt jag och min man av de fantastiska utbudet på Rosendals.Maten är helt urgod,för att inte tala om bakverken... Stället är helt fantastiskt vackert och vi hade en sådan tur att få vara där då äppelträden stod i blom.

Mycket shopping blev det inte tyvärr av även om det kliade i mina inredningsfingrar. Men kombinationen av två små killar och små affärer fungerar tyvärr inte i allafall i vår familj...
Jag hann dock utöka min samling Mateus porslin,vilket jag alltid försöker göra då jag besöker Stockholm eftersom det är så svårt att komma åt porslinet här.

Hela helgen var helt underbar, och vi funderar redan när vi skall åka på nytt!
Fina muggar till saftkalasen i sommar!



Pippis Krumelurpiller från Junibacken
Skall ätas i mörker medan man säger:
"Fina lilla krumelur
jag vill inte bliva stur"



Mateus porslin i sand och rosa


fredag 9 maj 2008

Underbart med helg!

Vad skönt med helg efter en minst sagt jobbig vecka.
Ikväll skall vi fira att min man lämnat in sin avhandling som han gjort på i snart två månader varenda kväll efter arbetet, samt varje helg förutom vid avbrott av kalas eller andra festligheter. Det har varit stressigt för honom men även tråkigt för oss andra i familjen.
Så idag skall vi fira med nybakat bröd (foccacia från Leilas härliga bok: a piece of cake) samt pastasallad enligt principen man tager vad man haver. En champagne står även kallt...
Som det nu ser ut kan vi åka iväg till Stockholm imorgon!Jippiee!!
Ha en underbar helg!



onsdag 7 maj 2008

Sjukstuga

Det har varit lite tyst här på bloggen då vi varit sjuka här hemma. Lillebror delar med storebror på feber, magsjuka och öroninflammation, så stämmningen är inte i topp precis. Men idag verkar de lite piggare så jag håller tummarna att de är friska till helgen då vi skall åka till Stockholm och besöka Junibacken!

Ha en fin dag!

måndag 5 maj 2008

Vi har kalasat igen

Denna helg har vi fått fira lillebrors födelsedag. Min bebis har blivit stora pojken, tyvärr var den lilla jubilaren febrig och snuvig så kalashumöret var inte helt på topp...Vi hade bara kaffe för närmaste familjen nu men om ett par veckor skall vi ha kompiskalas så då får han ta igen det han inte nu orkade.Men självklart blev det paket och tårta, sjörövartårta i skepnad av ett sjörövarskepp (eller så var det iallafall meningen att det skulle se ut som ;-)).
Idag är jag hemma med vår lilla patient, även storebror stannade gärna hemma från dagis ännu en dag. Nu gäller det alltså att vara kreativ så att vi får dagen att flyta på, fram med pyssellådan!
Ha en skön vecka!






Masten som är gjord att två glasspinnar
och en ätpinne...


lördag 3 maj 2008

Försöker sy...

Vad fantastiskt väder det har varit, precis som mitt på sommaren!
Valborgsfirandet gick riktigt bra och vi hade det väldigt roligt allesammans. Dock var nästa dag en aaaning trög....

Vi har fått den stora äran att bli gudföräldrar åt en otroligt söt liten kille, och snart skall vi på dop. Jag har därför idag försökt mig på att sy /"brodera" denna stjärna som en liten dopgåva till sötnosen som alltså skall heta Edward. Jag tänkte att jag skulle hänga denna stjärna på paketet, men är dock inte helt säker på att jag är tillräckligt nöjd med resultatet för att ge den vidare.

Ha en skön fortsättning på helgen och njut av solen. Vår "lillis" fyller år imorgon, så det blir ännu en del bakande här hemma idag. Han vill absolut ha en sjörövar- tårta, så nu gäller det att sätta fantasin att flöda...